Dieven stelen geld en juwelen bij landelijke woning langs de Kriekestraat in Pittem

Rik Vankeirsbilck met zijn hond Kira. Rik is vooral opgelucht dat zijn huisdieren niets overkwam. © foto NELE
Redactie KW

Op donderdagavond 19 december kregen Rik Vankeirsbilck en Ann Decoutere ongewenst bezoek. Inbrekers vonden hun weg in het huis en haalden alles overhoop. Ze namen een kleine som geld en wat juwelen mee.

De inbraak gebeurde vermoedelijk omstreeks 19.15 uur. Rik Vankeirsbilck en Ann Decoutere wonen in een landelijke woning langs de Kriekestraat. De dieven kozen hun huis uit en sloegen een raam in om binnen te geraken. Ze lieten zich alvast niet afschrikken van de grote hond.

“Op donderdagavond was er niemand thuis en onze drie honden en de poes waren alleen thuis. Omstreeks 19.30 uur kwam ik thuis. Ik vond het raar dat mijn geliefde hond Kira mij niet stond op te wachten. Kira gedroeg zich heel vreemd, maar ik wist totaal niet wat er gaande was”, vertelt Rik Vankeirsbilck. “Intussen ging ik binnen in ons huis en dit via de keukendeur. Het raam van de keuken stond open en dat vond ik ook heel raar, maar had nog niet door dat er was ingebroken. Toen ik een kijkje ging nemen in de living, werd het me duidelijk. De kasten lagen overhoop, en heel wat spullen slingerden rond op de grond. Toen ik verder keek zag ik dat het veiligheidsglas van de slaapkamer stuk geslagen was. Het raam was geforceerd. De inbrekers kwamen binnen via de slaapkamer en maakten een vluchtroute langs het keukenvenster”, aldus Rik.

Trouwringen verdwenen

Rik is vooral opgelucht dat zijn honden en de poes ongedeerd bleven. Zijn huisdieren zijn voor hem heel belangrijk en een deel van het gezin. De schade bleef eerder beperkt. “Veel schade hebben wij niet aan onze woning. Het raam dat stuk is, maar voor de rest is alles in orde. Boven zijn ze niet geweest en buiten in het tuinhuis ook niet. Dat vind ik vreemd. Ik vermoed dat de daders in ons huis waren, toen ik thuiskwam. Misschien is dat de reden waarom Kira zo raar deed? De dieven zijn waarschijnlijk vliegensvlug weggevlucht, zodat ik merkte.”

“Iedere keer als ik thuiskom en het al donker is, voel ik mij onrustig”

“Ik ben dan ook heel blij dat mijn dieren ongedeerd bleven. De dieven namen een kleine som geld mee. Gelukkig hebben wij niet veel cash geld in huis. We bewaren dat liever in de bank. Nogmaals is gebleken dat dat gewoon veiliger is. Er zijn juwelen weg, maar wel juwelen met een belangrijke waarde. Onze trouwringen horen daarbij, een ring dat we van oma kregen. Dat doet pijn. De juwelen van mindere goudwaarde lieten ze gewoon op de grond liggen”, getuigt de man des huizes.

Tips welkom

De politie deed de nodige vaststellingen. De voorbije tijd kreeg de politie al meerdere meldingen van inbraken. De daders gaan telkens op dezelfde manier te werk. “Niemand heeft iets opgemerkt of verdachts gezien”, weet Rik. “De camerabeelden van het groentebedrijf Evita, gelegen aan de andere kant van onze woning, leverden niks op. De daders gaan heel slim te werk. Alle tips zijn van harte welkom en hopelijk worden de daders snel opgepakt. Ik wens niemand toe om zoiets mee te maken. Iedere keer als ik thuiskom en het al donker is, voel ik mij onrustig.”

(Nele Sabbe/ foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier