Dieven stelen fietsen uit garage

Redactie KW

Dieven hebben afgelopen weekend drie dure fietsen gestolen uit een garage langs de Damse Vaart-Zuid in Sint-Kruis (Brugge). Het gaat om twee koersfietsen en een mountainbike. “Vier andere, goedkopere fietsen lieten ze ongemoeid”, aldus het slachtoffer.

Philippe De Jonckheere (61) deed maandagmorgen een onaangename ontdekking toen hij bij zijn garagebox langs de Damse Vaart-Zuid in Sint-Kruis kwam. De poort stond open en zijn drie duurste fietsen waren verdwenen. “Er was geen braakschade”, zegt Philippe. “Maar het gaat om een elektrische poort. Ik vermoed dat ze het signaal konden kraken.”

Fiets van profrenner Hansen gestolen

Vier goedkopere fietsen stonden nog in de garage. De drie duurste waren wel verdwenen. Het gaat om een Ridley Noah SL. Een fiets waar profrenner Adam Hansen van Lotto-Soudal nog mee rond reed. “Ik had wat connecties bij zijn ploeg en kon die kopen. Ik telde 3.000 of 4.000 euro neer. In het kader staan zowel zijn naam als de naam van Lotto-Soudal gegraveerd. Het gaat dus om een exclusief exemplaar.”

De tweede gestolen fiets is een Rose X-lite, een matzwarte fiets met zwarte belettering. Ook daar telde Philippe 3.500 euro voor neer. Tot slot namen de daders ook een mountainbike van het merk SCOTT mee. Het gaat om een damesfiets met een wit kader en groene belettering. “Ze wisten heel goed welke fietsen iets waard waren“, zegt Philippe. “Ik vermoed dat ze ons eens gezien hebben en gevolgd zijn.”

Klacht ingediend

Philippe stapte al naar de politie om klacht in te dienen. Zij zijn een onderzoek gestart, maar van de fietsen ontbreekt elk spoor. “Ik weet niet wat ik moet denken”, zegt Philippe. “Natuurlijk hoop ik dat die nog ergens zullen opduiken. Maar ik moet natuurlijk ook wel realistisch durven zijn. Ik twijfel of ik de fietsen ooit nog zal terugzien…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier