Dieven slaan toe in vijftien nieuwbouwwoningen in Sint-Michiels

© belga
Redactie KW

Dieven hebben afgelopen weekend in zo’n vijftien nieuwbouwwoningen in de Jeanne De Beirstraat in Sint-Michiels ingebroken. Ze hadden het op de thermostaat en de verwarmingsketel gemunt. In totaal maakten ze voor tienduizenden euro’s buit.

Het is een behoorlijk recent fenomeen. Dievenbendes die nieuwbouwprojecten viseren en er het gloednieuwe materiaal komen stelen. Afgelopen weekend kregen zo’n vijftien nieuwbouwwoningen in de Jeanne De Beirstraat in Sint-Michiels ongewenst bezoek. De daders drongen de nog onbewoonde huizen binnen en sloegen zo een behoorlijk grote slag.

De inbrekers gingen er in zowat alle huizen met de thermostaat en de verwarmingsketel vandoor. Op die manier konden ze al snel tienduizenden euro’s buit maken. De inbraak vond in de loop van het weekend plaats, maar de bouwfirma merkte de diefstal maandag op. “Maandag kwam de aangifte bij ons binnen”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. “Het gaat inderdaad om een aanzienlijk aantal thermostaten en verwarmingsketels. Wij zijn uiteraard een onderzoek gestart. Hoe de daders precies toesloegen wordt ook nader bekeken.”

Gelijkaardige feiten in buurt van Oostende

De diefstal doet denken aan enkele gelijkaardige diefstallen in de buurt van Oostende. Daar werd in augustus toegeslagen op een werf in de Fuutstraat. De daders gingen toen met 24 verwarmingstoestellen aan de haal. Nog geen maand later werd ook een nieuwbouwproject in Raversijde het slachtoffer van een dievenbende. Ze sloegen toen hun grootste slag en konden een zeventigtal keukentoestellen en verwarmingsketels stelen.

Of er een link is tussen de drie gelijkaardige diefstallen is nog niet meteen duidelijk. Vast staat wel dat de daders telkens op dezelfde manier toesloegen en het duidelijk op het spiksplinternieuwe materiaal gemunt hadden. Mogelijk slaat de Brugse politie dan ook de handen in elkaar met de Oostendse collega’s om het onderzoek te voeren.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier