Dieven slaan toe boven elektrozaak in Brugge: “Ze wisten goed wat waardevol was”

Een dievenbende is donderdag opnieuw op pad geweest in Brugge. Ze sloegen in vier woningen toe. Vooral bij de uitbaters van Elektro Lowyck in het Fort Lapin maakten ze een stevige buit. “Al mijn juwelen en meer dan 10.000 euro cash”, klinkt het.

Carine Denoo was beneden aan het werk toen er ingebroken werd. © TL

De Brugse politie krijgt al een paar weken heel wat inbraken voor de kiezen. Donderdag werd opnieuw vier keer ingebroken in de Breydelstad. De dieven drongen twee woningen langs de Bevrijdingslaan en eentje langs ’t Zuidervaartje binnen. Maar de grootste buit konden ze in een appartement boven Elektro Lowyck in het Fort Lapin maken. Daar sloegen ze toe terwijl de zaakvoerders beneden aan het werk waren.

“Wij waren de ganse middag beneden bezig. Iets verdacht hebben we niet meteen opgemerkt“, zegt Carine Denoo, die de elektrozaak samen met haar man uitbaat. “Maar ’s avonds belde mijn dochter van op het appartement met de melding dat haar oorringen uit het doosje waren. Ik dacht dat ze die gewoon ergens anders gelegd zou hebben.”

Carine ging toch boven mee zoeken en merkte toen dat er was ingebroken. Dat was op het eerste zicht nochtans niet helemaal duidelijk. “In de leefruimte hadden ze niet meteen een grote wanorde aangericht. Maar in de slaap- en badkamer hadden ze duidelijk alle kasten open gemaakt en doorzocht“, zegt Carine.

Juwelen en cash

De daders konden al haar kostbare juwelen mee stelen. En ook een horloge van het peperdure merk Breitling van haar man namen ze mee. “Het horloge van mijn zoon en de nepjuwelen van mijn dochter lieten ze liggen. Ze wisten heel erg goed wat waardevol was. Volgens mij ging het dan ook om professionals.” Maar ze maakten niet alleen juwelen buit, want de dieven slaagden er ook in om meer dan 10.000 euro cash geld te vinden en mee te nemen. “Geld dat bij ons lag vanuit de kassa van de winkel en nog naar de bank moest. Dat is natuurlijk heel erg zuur.”

Carine en haar man zijn geschrokken, maar blijven niet bij de pakken zitten. Ze namen ondertussen ook al maatregelen. “We hadden gewoon nooit verwacht dat zoiets zou gebeuren terwijl wij gewoon beneden aan het werk waren. En dat maakt me eigenlijk ook echt kwaad. Wij hebben daar hard voor gewerkt en die dieven komen dat zomaar stelen. Maar goed, we zullen nu gewoon opnieuw wat harder moeten werken zeker? En zo doen we altijd maar naarstig voort natuurlijk.”

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.