Dieven proberen in te breken in kantine KEG Gistel, maar slaan op de vlucht voor alarm

© BB
Redactie KW

Toen de inbrekers een betonblok door het raam gooiden begon het alarm te loeien en lichtte een groot zwaailicht op.

Volgens onder- erevoorzitter Herman Buffel hebben de dieven wellicht eerst een gat gemaakt in het raam van het materiaalhok. Via dat gat betraden ze de ruimte maar de binnendeur was op slot. Daarna sloegen ze het glas van de voordeur aan diggelen, waardoor het alarm begon te loeien
© BB

Zondagnacht omstreeks 5 uur poogden dieven in te breken in de kantine van voetbalclub KEG Gistel. De dieven sloegen op de vlucht toen het alarm afging.

Eerst probeerden de dieven via de achterkant van het gebouw in te breken. “Ze sloegen een gat in het raam van het materiaalhok in de hoop dat ze op die manier de kantine zouden kunnen betreden”, zegt Herman Buffel, ondervoorzitter van de club. “De binnendeur was op slot en toen hebben ze wellicht besloten om de voordeur in te slaan.” Maar dan ging het alarm dus af.

Muts en metaalschaar

“De hele buurt schrok wakker door het alarm. Ik kreeg direct een melding en ook de politie was snel aanwezig”, verklaart Herman Buffel. “Ondertussen waren de inbrekers gevlucht. Tijdens het sporenonderzoek heeft de politie een muts en een metaalschaar gevonden. Het slot aan de toegangspoort was namelijk opengeknipt.”

“In de kantine blijft nooit geld achter en bevindt zich eigenlijk niets van grote waarde. Er staan enkele computers maar meer niet”, vertelt de ondervoorzitter van de ploeg uit derde provinciale. “Men heeft al 4 keer proberen in te breken maar we zijn goed beveiligd. Er is zelfs eens iemand op heterdaad betrapt.”

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.