Dieven leggen werking van basisschool lam door inbraak

"De lessen kunnen amper normaal doorgaan en ook de leerlingen zijn onder de indruk", getuigt directeur Sabine Biebauw. © BB
Redactie KW

Inbrekers hebben afgelopen weekend zeven laptops en het systeem van draadloos internet ontvreemd in de Vrije basisschool Heilige Familie in Oudenburg. Alles samen is voor zo’n 5.000 euro buit gemaakt. “De lessen kunnen amper normaal doorgaan en ook de leerlingen zijn onder de indruk”, getuigt directeur Sabine Biebauw.

De leerkrachten merkten de inbraak maandagmorgen vroeg op. Dieven raakten via de opvang binnen om vervolgens een tussendeur naar een lokaal open te breken. “Zes laptops, die door de leerlingen worden gebruikt in de lessen, zijn gestolen, net zoals een laptop van een klastitularis. Daarnaast werd het hele systeem van draadloos internet uitgetrokken en meegenomen. Op zowel educatief als financieel vlak is dit een serieuze tegenslag”, getuigt directeur Sabine Biebauw.

“Dankzij de opbrengst van de activiteiten van de ouderraad hebben we de laptops voor de leerlingen kunnen aankopen, net zoals alle programma’s. Al dat mooie werk is nu tenietgedaan“, gaat de directeur verder. Ook de leerkrachten zitten ook met de handen in het haar. “De lessen worden aan de hand van smartboards gegeven, maar het hele systeem ligt plat. Het is improviseren. Veel lessen zijn bovendien interactief met laptops, maar ook dat is niet meer mogelijk. Daarnaast zijn we heel wat educatieve programma’s van op de laptops kwijt“, aldus de directeur.

De politie kwam ter plaatse en dat ontging niet aan het oog van de 200 leerlingen. “We hebben de leerlingen verteld wat er is gebeurd, maar bij het zien van de politie waren velen sterk onder de indruk. Bovendien mogen ze enkele klassen niet binnen omdat het labo nog komt voor een sporenonderzoek”, getuigt directeur Biebauw. De paasvakantie begint over een week en ze hoopt dat het computersysteem na de vakantie opnieuw optimaal werkt.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier