Dieven ‘lachend kakske’ krijgen geen straf

De vijf studenten die in juli aan de haal gingen met een verdwaalpaal in de vorm van de emoticon van het ‘lachend kakske’ in Oostende zullen daarvoor niet vervolgd worden. Het Brugse parket bevestigt dat het beslist heeft om de zaak te seponeren. Daardoor zal het niet tot een proces komen en behouden de vijf jongeren hun blanco strafblad.

De verdwijnpaal ‘lachend kakske’ in Oostende. © Arne Deboosere

Vijf dagen nadat de nieuwe verdwaalpalen op het strand van Oostende geplaatst werden, bleek het ‘lachend kakske’ al verdwenen te zijn. Een moeilijke zoektocht naar de dieven was het echter niet. Vijf studenten uit het Leuvense pakten op hun sociale media uit met de diefstal van de verdwaalpaal, inclusief foto’s en filmpjes waarop ze herkenbaar te zien waren.

Op de beelden was te zien hoe de jongeren de paal afkraakten en ermee door het centrum van Oostende liepen tot aan hun vakantieverblijf. Terwijl de dieven hun roes nog aan het uitslapen waren, had de politie hun identiteit al achterhaald. De vijf gaven de diefstal dan ook meteen toe en stelden dat het om een ‘zatte grap’ ging. Ze boden meteen hun excuses aan bij de stad Oostende en hielpen ook al om het strand op te ruimen.

Deze foto verscheen even later op sociale media.
Deze foto verscheen even later op sociale media.© GF

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.