Dieven gaan in Beselare aan de haal met… vrachtwagenbanden

Twee banden van de oplegger van bvba Vandewiele Transport werden dit weekend gestolen ter hoogte van de afrit van de A19 in Beselare. (Foto ZB) © (Foto ZB)
Redactie KW

Afgelopen weekend werden twee banden van een vrachtwagen gestolen aan de oprit van de A19.

De op- en afrit van de A19 in Beselare is al een tijdje de vaste standplaats voor opleggers die geen plaats hebben binnen de bebouwde kom. Daarom stallen vrachtwagenchauffeurs hun voertuig aan de brug van de afrit ter hoogte van vakantieverblijf De Kortekeer.

Goed voorbereid

Voor transportbedrijf Vandewiele Transport uit de Sportlaan in Beselare zorgde dat echter voor een onaangename verrassing. Toen zaakvoerders Frede Vandewiele en Evi Debaene hun oplegger wilden ophalen, merkten ze dat van de drie assen aan de kipper twee banden waren gestolen. Vermoedelijk gebeurde de diefstal in de nacht van vrijdag op zaterdag. Aan de rest van de vrachtwagen werd geen schade opgemerkt.

Er stonden een aantal andere opleggers voor en achter hun oplegger, dus stijgt het vermoeden dat de daders een bepaald type band viseerden. De actie lijkt ook goed voorbereid te zijn, omdat de assen ondersteund werden door op maat gemaakte blokken hout. Aangezien de middelste as niet aangeraakt werd, lijkt het niet de bedoeling van de dieven om het transportbedrijf te treffen.

Getuigen gezocht

Vooraleer Frede en Evi terug met de oplegger op pad konden, kwam een gespecialiseerde firma langs om nieuwe banden te plaatsen. De verzekeringsmaatschappij stelt zich vragen bij deze gebeurtenis, waardoor Frede en Evi vrezen voor het kostenplaatje.

De lokale politie Arro Ieper roept eventuele getuigen op om zich te melden. Ook zaakvoerder Frede Vandewiele zou graag weten wat er gebeurd is en of er iets gezien werd. Mensen die het afgelopen weekend iets verdachts gezien hebben ter hoogte van de brug van Beselare of op de A19, kunnen hun tips bezorgen aan de lokale politie of aan Frede Vandewiele op 0473 86 10 22. (ZB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.