Danny Moerman uit de Sijslostraat in Waardamme deed de onaangename ontdekking vrijdagavond. "Toen ik thuiskwam, zag ik dat de elektrische poort geforceerd was. Bovendien waren mijn jetski en trailer verdwenen", zegt hij.

De waterscooter stond te koop en Danny vermoedt dan ook dat een potentiële koper de diefstal pleegde. "Er had mij iemand met een Franse tongval gebeld. Die ging zaterdag komen kijken. Het zal waarschijnlijk die man geweest zijn, want van aan de straat kon je de jetski niet zien staan in mijn tuin... De dief moet dus iemand zijn die wist dat die jetski er stond."

Er hing een hoes rond de jetski, toen de dieven ermee aan de haal gingen. © gf

Een buurman zag rond 17 uur een auto achteruit oprijden en een man met een pet uitstappen in de tuin van Danny. Wellicht forceerden de dieven het slot en reden ze doodleuk weg met de jetski, die op een trailer stond. Ondertussen kwam de politie al langs.

De Waardammenaar blijft achter met een financiële kater. "Die jetski stond te koop voor 8.500 euro. En die trailer was zo goed als nieuw, ik had er 1.300 euro voor betaald. De poort is bovendien volledig kapot, die mag ik dus ook laten herstellen. Leuk is anders. Hopelijk komt de verzekering tussen. Ik geloof ook niet dat ik die jetski nog zal terugzien. Hij zit waarschijnlijk al lang in het buitenland. De volgende keer dat ik iets online verkoop en iemand wil komen kijken, zal ik mijn adres pas een uur op voorhand geven", besluit Danny.

De dieven forceerden de elektrische poort in de Sijslostraat. © gf
Danny Moerman uit de Sijslostraat in Waardamme deed de onaangename ontdekking vrijdagavond. "Toen ik thuiskwam, zag ik dat de elektrische poort geforceerd was. Bovendien waren mijn jetski en trailer verdwenen", zegt hij. De waterscooter stond te koop en Danny vermoedt dan ook dat een potentiële koper de diefstal pleegde. "Er had mij iemand met een Franse tongval gebeld. Die ging zaterdag komen kijken. Het zal waarschijnlijk die man geweest zijn, want van aan de straat kon je de jetski niet zien staan in mijn tuin... De dief moet dus iemand zijn die wist dat die jetski er stond."Een buurman zag rond 17 uur een auto achteruit oprijden en een man met een pet uitstappen in de tuin van Danny. Wellicht forceerden de dieven het slot en reden ze doodleuk weg met de jetski, die op een trailer stond. Ondertussen kwam de politie al langs. De Waardammenaar blijft achter met een financiële kater. "Die jetski stond te koop voor 8.500 euro. En die trailer was zo goed als nieuw, ik had er 1.300 euro voor betaald. De poort is bovendien volledig kapot, die mag ik dus ook laten herstellen. Leuk is anders. Hopelijk komt de verzekering tussen. Ik geloof ook niet dat ik die jetski nog zal terugzien. Hij zit waarschijnlijk al lang in het buitenland. De volgende keer dat ik iets online verkoop en iemand wil komen kijken, zal ik mijn adres pas een uur op voorhand geven", besluit Danny.