Dieven dumpen auto zonder wielen in Vlamertinge

De auto werd teruggevonden in de Lissewallestraat. (gf)
Redactie KW

Autodieven hadden het zondagnacht gemunt op Peugeot Partners. In Vlamertinge werd er zo’n auto gestolen bij Ellen Olivier en Ward Devos. Het voertuig werd echter 500 meter verder teruggevonden, zonder wielen en zonder… kauwgomdoosje. In Loker werden dan weer wieldoppen gestolen van hetzelfde type wagen.

Zondagavond kwamen Ward Devos (32) en Ellen Olivier (31) thuis van een uitstapje met de kindjes Emiel (4) en Emma (1). Zoals gewoonlijk parkeerden ze hun auto op de oprit van hun woning in de Bellestraat. “Toen Ward om 5.30 uur wilde vertrekken naar zijn werk bij Valcke zag hij dat de auto er niet meer stond”, vertelt Ellen, die zelf maatschappelijk werker is. “Uiteraard belden we de politie, maar Ward postte ook een oproep naar getuigen in de Facebookgroep ‘Wat leeft er in Vlamertinge ???’. Diezelfde ochtend belde er iemand aan de deur, iemand die iedere dag wandelt met zijn hond in de Lissewallestraat, om te zeggen dat hij iets gezien had.”

De man had de Peugeot Partner zien staan op amper 500 meter van de plaats waar hij gestolen werd. “De zijruit was ingeslagen, maar dat hadden ze al gedaan op onze oprit, want we hadden al glas aangetroffen. Het contactslot was uitgehaald, wellicht hebben ze op die manier de auto kunnen starten. Volgens de verzekeringsmaatschappij moeten het professionals geweest zijn.”

Nieuw fenomeen?

Het bizarre aan het verhaal is dat de dieven blijkbaar geen behoefte hadden aan de volledige wagen, maar wel andere zaken meenamen. “Onze auto stond er zonder de vier wielen. Verder werd er ook een buggy en een kinderstoeltje gestolen. Ook een afdekzeil voor de koffer is verdwenen. Vreemd is ook dat ze de zijkant van de bekleding van de koffer afgebroken hebben, waardoor er allerlei bedrading kwam bloot te liggen, maar aan die bedrading was er op het eerste gezicht geen schade. Ook onze oude gps was weg, maar het meest absurde is dat ze zelfs een kauwgomdoosje meenamen.”

Het lijkt erop dat Ellen en Ward niet de enige slachtoffers zijn van de bende. In Loker werden dezelfde nacht de wieldoppen gestolen van een Peugeot Partner. “Het is voor ons een mysterie waarom dat type auto geviseerd werd”, zegt Georges Aeck, hoofdcommissaris van de politiezone Arro Ieper. “Is het toeval? Of is het een nieuw fenomeen in wording? Ik wil niet onrespectvol zijn voor Peugeots, maar het gaat niet om de meest exclusieve wagens. In het verleden maakten we wel eens mee dat duurdere merken zoals BMW en Mercedes het doelwit zijn van autodieven, maar een Peugeot Partner… Het is ook vreemd dat ze de wagen amper 500 meter dumpten.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier