Dieven die winkelbediende bekogelden met whiskyflessen riskeren celstraf

De rechter doet uitspraak op 10 november. © Getty Images
Redactie KW

Twee Georgiërs riskeren in de Brugse strafrechtbank celstraffen tot drie jaar voor een hele reeks winkeldiefstallen. Bij hun betrapping in Beernem gooiden ze met whiskyflessen naar een winkelbediende.

Op 21 maart werden Tornike D. (29) en Giorgi G. (29) op heterdaad betrapt in de Carrefour in Beernem. Een winkelbediende zag een van hen de zaak verlaten via de ingang terwijl hij gebaren maakte naar zijn kompaan, die zonder betalen de kassa probeerde te passeren. De twee sloegen op de vlucht en gooiden daarbij twee flessen whisky naar de bediende. De toegesnelde uitbaatster kreeg een duw.

Dankzij omstanders konden de twee worden geklist. De politie trof in hun Audi A4 heel wat gestolen spullen aan, waaronder 57 pakjes kauwgom, 13 flessen whisky en 7 pakken tabak. Onderzoek wees uit dat de twee eerder die maand ook al hadden toegeslagen in onder meer Pittem, Aalter, De Pinte, Rotselaar, Malmédy en Stavelot.

D. kon gelinkt worden aan 23 feiten en riskeert drie jaar cel. Zijn kompaan riskeert twee jaar cel voor 17 feiten. De verdediging drong aan op een straf met uitstel. De uitspraak volgt op 20 oktober. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier