Dieven aan de haal met… voorraad stokvis

Redactie KW

Als de dieven de voorraad niet terugbrengen, dan stapt de eigenaar naar de politie. Mét camerabeelden.

Christoph uit Langemark heeft veel hobby’s: hij is boogschutter, scheidsrechter, vinkenier en… hij droogt zelf zijn stokvis. “Ik koop mijn voorraad in de vismijn, kuis de vissen en hang ze met touwen aan een wiel dat elektrisch wordt aangedreven in mijn carport”, vertelt Christoph. “Zondag had ik een verse lading vis aan het rad gehangen. Tegen vrijdagavond zou de vis voldoende droog zijn. Dinsdagmorgen stelde ik toen ik opstond vast dat mijn stokvis was geplunderd…”

De dieven moeten gehaast zijn geweest want er lagen nog enkele vissen op de grond. Ze hadden de elektrische draad doorgeknipt en de vissen van het wiel gerukt zodat ook het wiel helemaal geplooid was. Jammer, maar de vis was verre van klaar. Hij moest nog enkele dagen drogen zodat de vandalen zelfs geen genot zullen hebben van hun gestolen goed.”

“Er zijn camerabeelden”, aldus Christoph. “De daders hebben nog tijd tot maandagmorgen. Als mijn vis niet terug is of de kosten niet terugbetaald, doe ik aangifte en bezorg ik ook de beelden aan de politie.”

(Foto RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier