Dieven aan de haal met dure hybridewagen in Heule

© CHH
Redactie KW

In de Bozestraat in Heule werd maandagnacht omstreeks twee uur de wagen BMX X5 hybride 4.0 van Agram Mohammed (44) en Dymhie Vandecasteele (45) gestolen.

De dieven gingen slim te werk. Met een trackingssysteem konden ze het signaal van de afstandsbediening detecteren om zo in de wagen te komen om er vervolgens mee weg te rijden. Er is geen sleutel nodig om te starten. Alles werkt op een ingenieus afstandssysteem. Deze dieven zijn geen amateurs. “We sliepen allemaal en hebben niets gehoord. Het alarm van de auto is niet afgegaan. Ons alarm in huis ook niet”, vertelt Agram. “Gelukkig zijn ze niet in onze woning binnengedrongen.” De dieven zijn aan de haal met een wagen 90.000 euro. Het is al de tweede keer dat dieven bij Dymphie en Agram een wagen stelen.

De politie raadt aan om personen die een wagen hebben met volledige afstandsbediening van deze op te bergen in een metalen doos of in aluminiumfolie te steken. Dit werkt zoals een kooi van Faraday. De dieven kunnen dan geen signaal tracken. De wagen is ondertussen via het trajectcontrole systeem op de autostrade gesignaleerd omstreeks 2.30 uur. Daarna is men het spoor bijster.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier