Dieven aan de haal met… aardbeienconfituur

De daders forceerden de deur van de automaat. "En deze stond er nog maar pas", zucht Kathleen Verleye van tuinbouwbedrijf Matika. © WK
Redactie KW

Bij aardbeienkwekerij Matika, in de Zomerweg in Jabbeke, werd er voor de tweede week op rij ingebroken in de aardbeienautomaat. “Voor een paar bakjes aardbeien: waar zijn we in godsnaam mee bezig”, zucht Kathleen Verleye.

In het tuinbouwbedrijf zijn ze extra op hun hoede. De dieven kwamen immers vorige week ook al langs. “En dan nog in dezelfde nacht, van woensdag op donderdag. Geen fijn gevoel: iedereen die hier passeert, lijkt nu plots verdacht. De politie heeft beloofd een extra oogje in het zeil te houden”, zegt Kathleen.

Het bedrijf investeerde nog maar in een gloednieuwe automaat. “Hij stond er pas drie weken. En die paar bakjes aardbeien hadden ze zo ook wel gekregen – echt erg om daarvoor andermans eigendom te gaan vernielen”, klinkt het.

De vorige automaat stond er al tien jaar en daarmee waren er nog nooit problemen. “Volgens de leverancier mogen we onszelf daarvoor in de handjes wrijven. Blijkbaar gebeurt het dus wel vaker, en nu overkomt het ons ook. Twee keer in amper twee weken tijd.” De dieven stalen behalve zes bakjes aardbeien ook nog een paar potjes confituur en bavarois uit de automaat.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier