Dieven aan de haal met 1.500 euro voor 100-dagenviering

Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een trein met vertraging en een moment van onoplettendheid, meer was er niet nodig voor onbekenden om toe te slaan. In het station van Kortrijk werd de tas van Thomas Vandendriessche (39), leraar aan het atheneum in Ieper, gestolen. Naast zijn laptop en heel wat schoolwerk verdween ook 1.500 euro in cash.

Toen de trein richting Ieper maandagmorgen vertraging had, besloot Thomas plaats te nemen op een bank en nog snel wat administratie op orde te brengen. “Ik schoof mijn nieuwe laptoptas onder het bankje en begon wat papieren te doorbladeren” klinkt het. “Toen ik een 20-tal minuten later dan uiteindelijk de trein kon nemen, bleek mijn tas te zijn verdwenen.”

Geld voor 100 dagen

Naast zijn computer en heel wat schoolwerk, verdween ook 1.500 euro in contant geld. “Dat geld werd door de leerlingen opgehaald, zodat ik na schooltijd gepersonaliseerde truien kon bestellen voor de 100-dagenviering. Het is een regelrecht drama dus, maar het ergste is dat de onbekenden ook mijn externe harde schijf hebben meegenomen. Op die harde schijf stond echt alles wat ik professioneel nodig had. Ik probeer nu, aan de hand van een oude laptop, nog een en ander te recupereren, maar het is echt sprokkelen.”

Iets gezien?

Thomas hoopt dat de camera’s, die op en rond de stationsbuurt hangen, de zaak kunnen ophelderen. Wie zelf getuige is geweest van verdachte gedragingen, maandagmorgen rond 8.20 uur, kan hiervan melding maken bij de politie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier