Dievegges voor rechter na diefstal van rijstpap en handgel: “Problemen door corona”

Redactie KW

Twee dievegges moesten zich bij de strafrechter verantwoorden voor verschillende winkeldiefstallen in de Okay van Adinkerke. Ze stalen er onder andere rijstpap en flesjes handgel. “We hebben het niet breed en kwamen door corona in de problemen”, klonk het.

De 54-jarige A.G. uit Koksijde moest zich verantwoorden voor 1 feit, haar 53-jarige vriendin I.P. uit het Franse Bray-Dunes voor zeker 5 feiten op verschillende data. De dames werden allebei op heterdaad betrapt door de winkeldetective op 27 mei in de Okay van Adinkerke.

“A.G. bleek er twee potjes rijstpap en enkele andere goederen te hebben gestolen terwijl I.P. een fles Dettol en een flesje handgel had gestolen. De detective herkende haar van verschillende eerdere feiten eerder in de maand mei. Ook toen stal ze handgel. De diefstallen werden ook vastgelegd op camerabeelden.” A.G. riskeert 2 maanden en 600 euro boete, I.P. 4 maanden en 600 euro.

“Het was mijn eerste keer en ik liet me doen onder invloed van mijn vriendin”, sprak A.G. “Zij zei dat het geen kwaad kon. Intussen zijn we geen vriendinnen meer. Het was een zwak moment tijdens de coronacrisis.” Ook I.P. legde de oorzaak bij financiële problemen tijdens de coronacrisis. Vonnis op 8 januari. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten