Carmen S. (27) werd op 24 oktober vorig jaar bij een poging tot diefstal in Deinze op heterdaad betrapt door de politie. Ze was op dat moment pas vrijgelaten na een diefstal op 29 juli in Oostende. "Na haar arrestatie slaagde ze erin om vanuit de combi nog een paar sms'en te sturen naar haar echtgenoot", stelde de procureur tijdens het proces. "Ze wiste die, maar we konden ze achteraf recupereren. Ze was zowaar haar verhoor aan het voorbereiden."

Op 9 maart maakten Carmen S. en kompane Tabita M. (20) een eerste slachtoffer in Lokeren. De man werd gevraagd een petitie in te vullen en wat geld te schenken. Achteraf bleek 500 euro uit zijn portefeuille verdwenen.

Op 14 juli gaf een van de vrouwen een man in Knokke een knuffel en kon zo zijn gouden armband stelen. Twee dagen later sloegen ze toe in Blankenberge. Opnieuw probeerden ze het slachtoffer af te leiden met een petitie, maar dat mislukte. Ionel S., de man van Carmen S., kreeg 30 maanden cel. Hij voerde de vrouwen rond in z'n Jaguar.

(AFr)