Dierenartsenpraktijk Thilia in Zandvoorde beroofd op klaarlichte dag

Jana was woensdagmiddag aan de slag in de praktijk. © TL
Redactie KW

Dierenartsenpraktijk Thilia in Zandvoorde werd woensdagmiddag op klaarlichte dag beroofd. Eén dader lokte de dierenarts naar buiten terwijl de andere binnen de kassa leegde. De buit: 5.000 euro. Waaronder het geld van een benefiet.

Twee onbekenden hebben woensdag rond de middag de kassa van dierenartsenpraktijk Thilia in de Zandvoordedorpstraat leeggeroofd. Eén van hen lokte dierenarts Jana Verslyppe (31) naar buiten. Ondertussen glipte de andere naar binnen en leegde hij de kassa. Ze gingen met enkele dagopbrengsten én het geld van een benefietavond aan de haal. “Geen idee of ze het wisten, maar ze konden voor ons op geen slechter moment toeslaan. Wij wilden die avond het geld naar de bank brengen”, zegt Jana.

Zij was woensdagmiddag in de praktijk aan het werk toen een man binnen stapte. Ze zag hem in de wachtzaal en vroeg of ze kon helpen. Hij vroeg haar de weg naar de autosnelweg. Jana legde hem die uit, maar de man beweerde dat hij het niet begrepen had en vroeg haar om het buiten te tonen. “Ik wilde helpen en toonde hem de weg. We stonden zowat vlak voor de praktijk. Hij vertelde ondertussen over zijn familie en zei dat ze wat verderop met een caravan stonden. Hij wees en leidde mijn aandacht zo van de enige toegangsdeur af.”

Daardoor zag Jana niet dat zijn kompaan de praktijk binnen ging en het geld uit de kassa ging halen. Hij kon op die manier 5.000 euro mee grissen. “Toen ik terug binnen kwam, lag er tien euro op de grond. Dat vond ik vreemd. Maar ik dacht even dat mijn collega de kassa al geleegd had en belde haar op. Toen dat niet het geval bleek te zijn, viel mijn frank. Ik rende nog naar buiten, maar de vogels waren natuurlijk gaan vliegen.”

De politie werd verwittigd en is een onderzoek gestart. Voorlopig is het echter nog onduidelijk wie de twee dieven zijn. Ook Jana durft niet meteen op een doorbraak te hopen en voelt zich vooral naïef. “Het gebeurt wel vaker dat iemand hier de weg komt vragen. Maar ik ben te goedgelovig geweest. Het gevolg is dat ik nu niemand meer zal vertrouwen.”

De dierenarts slaat zichzelf ook voor het hoofd dat er zoveel cash geld in de kassa zat. “We hadden echt gepland om dat ‘s avonds nog naar de bank te doen. Er zat namelijk ook heel wat geld van ons Poescafé in. Een benefiet voor zwerfkatten in de streek en het kittenverblijf van het Blauwe Kruis. Dat hebben ze natuurlijk ook mee. Of ze dat geweten hebben? Geen idee, het was alleszins een openbaar evenement. En er steekt normaal zeker niet zoveel geld in onze kassa. We hebben alleszins ook ons lesje geleerd en zullen de nodige beveiligingsmaatregelen nemen.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier