Dierenarts uit Heuvelland veroordeeld voor vervalsen verslag

Redactie KW

De Ieperse rechter veroordeelde vandaag een 45-jarige dierenarts uit Heuvelland voor het vervalsen van een medisch rapport. De man deed dat om zijn eer te redden nadat er een merrie en haar veulen het leven lieten.

De man krijgt een celstraf van tien maanden met uitstel en geldboete van 800 euro. P.V. bekende dat hij op 27 augustus vorig jaar een vals medisch rapport voorlegde aan de universiteit van Gent.

De zaak kende een begin bij een foutgelopen bevalling van een paard, die eigendom is van een Fransman. Zowel merrie als veulen lieten daarbij het leven, iets wat niet vaak gebeurt. De eigenaar van de dieren kaartte het geval aan bij de UGent, maar daar vond men niet onmiddellijk iets terug in het verslag. Het bleek dat de dierenarts een andere naam had ingevuld. De beklaagde wou met het vals rapport zijn eer als dierenarts redden.

Op de rechtbank gaf de veertiger zijn fout toe, maar hij zei dat hij de universiteit geen schade had berokkend. De rechter zag dat anders en veroordeelde de beklaagde, die op opschorting van straf had gehoopt, tot het betalen van een schadevergoeding van 1.000 euro.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier