Diefstallen in Tiegem en Kaster zijn gelinkt aan elkaar

Céline Coorevits naast haar auto waaruit de dieven haar handtas gestolen hebben. © XC
Redactie KW

Twee handtasdiefstallen enkele weken geleden in Tiegem en Kaster zijn aan elkaar gelinkt. Dieven gingen na de muzi-foto-sneukeltocht aan de haal met de handtas uit de auto van een medewerkster. Maar ze namen ook een handtas mee van een KLJ-lid uit Tiegem. Delen van de buit van beide diefstallen kwamen samen terecht in het politiebureau in Berchem.

De eerste handtasdiefstal vond plaats na de muzi-foto-sneukeltocht, de wandeling op zondag 18 augustus, van de harmonie De Eendracht Anzegem- Ingooigem. Céline Coorevits (30), juf van het vierde leerjaar in de Vrije Basisschool Anzegem, was de laatste dingen aan het opruimen uit het Openbaar Centrum Groeningen in Kaster.

Auto niet op slot

“Ik had een aantal spulletjes in de auto gezet. Daarbij had ik ook mijn handtas genomen om de worsten te betalen. Ik gooide daarna mijn handtas vlug op de zetel en niet meer verborgen onder de passagiersstoel zoals eerder”, legt Céline uit. Alle andere helpers van die dag waren reeds huiswaarts gekeerd. Céline moest alleen nog even vlug de sleutel van zaal Groeninge binnenbrengen bij de zaalverantwoordelijke op het einde van de Groeningestraat. “Ik ben teruggekeerd naar de auto en merkte dat ik die niet gesloten had.”

Het is akelig dat iemand in mijn auto en mijn handtas zocht naar geld

“Ik had toen nog helemaal niet door dat mijn handtas verdwenen was. Pas de volgende dag toen ik naar Gent vertrok om een schoolreis voor te bereiden, kon ik mijn handtas nergens meer vinden. Ik dacht eerst dat ik hem na de wandeling verloren had gelegd”, legt Céline uit. De handtas bleek niet thuis te liggen. Daarna is de juf nog even gaan kijken in zaal Groeninge in Kaster maar kon die daar ook niet vinden.

“Ik heb toen de politie ingelicht dat ik mijn handtas kwijt was. Ik wist toen nog niet dat hij gestolen was. De politie heeft toen mijn rijbewijs en identiteitskaart als verloren opgegeven”, vertelt Céline.

Enkele dagen later neemt de politie van Kluisbergen contact op met Céline met de melding dat haar handtas teruggevonden was. “Ik had toen net mijn bankkaarten geblokkeerd. Mijn handtas was ongehavend maar al mijn kaarten waren uit mijn portefeuille gehaald en los in mijn handtas geduwd. Daarnaast zat er ook een identiteitskaart en bankkaart in van iemand anders uit Tiegem. De dieven hebben dus waarschijnlijk hun ronde gedaan“, aldus Céline.

KLJ Tiekakewa

De bank- en identiteitskaart behoren toe aan een lid van de Tiegemse jeugdbeweging KLJ Tiekakewa. Haar portefeuille was de dag ervoor gestolen uit haar fietstas naast het lokaal in Mensinde in Tiegem. Op dat moment waren de leden plakkaten aan het schilderen in hun lokaal.

Uit de portefeuille werden alleen wat muntjes gestolen. De dieven hebben wel geprobeerd om de bankkaarten te gebruiken. “Ik kon mijn gedeelde bankkaart, die ik niet had laten blokkeren, niet meer gebruiken. Ik kreeg de melding dat driemaal na elkaar de verkeerde pincode werd ingegeven.”

“Gelukkig heb ik nu weer alles in mijn bezit. Maar het is toch wel akelig dat iemand in mijn auto en mijn handtas heeft gezocht naar geld. Ik let nu wel meer op wat ik in mijn auto achterlaat”, besluit Céline. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier