Zes personen aangehouden in Bredene op verdenking van bromfietsdiefstallen

© BELGA/Kurt Desplenter
Redactie KW

Zes inzittenden van een lichte vrachtwagen werden in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september in Bredene aangehouden op verdenking van bromfietsdiefstallen

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september werd in Bredene een bromfiets gestolen vanop een oprit. De bromfiets werd ingeladen in een lichte vrachtwagen. De politiezone Bredene – De Haan deed hierop onmiddellijk nazicht en kon via de automatische nummerplaatherkenning in de buurt een verdacht voertuig identificeren.

Het verdachte voertuig werd onder de aandacht gebracht van de politiediensten, en korte tijd nadien kon een ploeg van de Federale Wegpolitie het voertuig reeds spotten. Het voertuig werd tot stilstand gebracht.

Vier gestolen bromfietsen

Naast de zes inzittenden, waarvan enkelen in de laadruimte zaten, bleken in het voertuig vier bromfietsen te zitten. De bromfiets die kort daarvoor werd gestolen, bleek daar een van te zijn. Ondertussen waren ook ploegen van de politiezones Grensleie, Regio Tielt en Vlas in bijstand gekomen.

De zes inzittenden, die allen uit dezelfde regio kwamen, werden prompt gearresteerd. Het gaat om mannen tussen de 18 en 41 jaar uit Henegouwen.

Zij werden allen door de onderzoeksrechter aangehouden. (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier