Zes maanden cel en boete voor heling 15 koffers werkmateriaal

Redactie KW

Een 44-jarige man uit Harelbeke kreeg van de rechter in Kortrijk een effectieve celstraf van 6 maanden en een boete van 800 euro voor heling van 15 koffers werkmateriaal die bij een huiszoeking waren gevonden. Zijn achterneef en een vriend werden vrijgesproken.

Op 30 mei 2018 vielen speurders in het kader van een drugsonderzoek binnen bij Mimoun A. (44) uit Harelbeke. Ze vonden er 15 koffers werkmateriaal, onder meer een dure laser van 1.200 euro. Nazicht van de serienummers leerde dat 11 koffers de dag voordien bij een firma in Kruishoutem waren gestolen. “Gekocht op de markt in Brussel”, verklaarde A. eerst. Achteraf vertelde hij dat hij de spullen via een achterneef aangeboden had gekregen. Volgens de openbare aanklager wist hij maar al te goed dat het om gestolen materiaal ging en stal hij de spullen in ruil voor cocaïne.

Na de huiszoeking vroeg hij een vriend om materiaal bij te houden. Ook die betwistte dat hij wist dat het om gestolen spullen ging. Hij werd, net als de achterneef, vrijgesproken. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.