Wout (49) wordt weer timmerman om toeristisch bedrijfje te redden, maar dan wordt zijn nieuw materiaal gestolen: “Zoveelste tegenslag”

Redactie KW

Wout Caron wou zijn verlieslatend toeristisch bedrijfje redden door na vijftien jaar opnieuw te gaan timmeren. Hij investeerde zopas in duur elektrisch gereedschap, maar dat werd nu gestolen in Heuvelland. “Tot mijn laatste vijs en handschaafje van dertig jaar oud. Dat heeft voor een dief toch geen enkele waarde?”

Poperingenaar Wout Caron (49) werkte in een vorig leven als timmerman, tot hij in 2006 brandweerman werd. Met zijn vrouw richtte hij in 2013 het toeristisch bedrijf Rondje Westhoek op. “We voerden de voorbije jaren toeristen rond in onze retro Volkswagenbusjes, maar het toerisme viel volledig stil door corona”, vertelt Wout. “De kosten van ons bedrijfje bleven wel doorlopen. Ik moest iets doen om Rondje Westhoek te redden en corona even te vergeten.”

Ook 30 jaar oud handschaafje weg

Begin dit jaar herontdekte de stielman zijn oude liefde voor het timmeren. “Ik had nog wel wat oude werktuigen liggen, zoals mijn handschaafje dat perfect in mijn hand paste, maar ik moest natuurlijk investeren in nieuw gereedschap. Ik kocht onder meer een set met draadloze boormachine, schroevendraaiers, cirkelzaag en wipzaag.”

Wout was de voorbije weken aan de slag op een werf in buurgemeente Heuvelland. “Ik werkte er met de eigenaar van een nieuwbouw in een zolderruimte, die elke dag afgesloten werd. Toen we donderdagochtend verder wilden werken, merkten we dat er een ruit ingeslagen was. De inbrekers hadden boven mijn materiaal gevonden en alles meegenomen. Werkelijk alles, tot de laatste vijs. Ook mijn dertig jaar oud handschaafje, waar ik destijds elke dag mee werkte. Ik kon het niet geloven. Zulke zaken hebben voor een dief toch geen enkele waarde?”

Vies gevoel

Aan het recent aangekocht gereedschap hangt wel een duur prijskaartje. “Ik schat alles samen toch op zo’n tienduizend euro. En daar reken ik mijn inkomensverlies nog niet bij, want ik ben enkele dagen werkloos tot ik mijn nieuw materiaal heb. Zo blijf ik investeren en kosten maken, maar de financiële put wordt alsmaar dieper. Ik had net mijn plezier teruggevonden in de stiel. Het is een zoveelste tegenslag in deze moeilijke coronaperiode.”

Wout werd zo voor het eerst geconfronteerd met diefstal. “Dat geeft een vies gevoel, en dan was het nog niet eens in mijn eigen huis. Ik wil iedereen waarschuwen, want zo’n diefstal blijkt snel gebeurd. Ik ga voortaan mijn materiaal meenemen, maar waar ligt het dan wel veilig? In mijn camionette? In mijn garage? Wat houdt zulke dieven nog tegen?” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.