Werkstraf voor man (40) uit Jabbeke die acht keer tabak ging stelen in Colruyt

Redactie KW

Een dag nadat de 40-jarige R.K. uit Jabbeke na een lange celstraf vrijgelaten werd uit de gevangenis, besloot hij om op rooftocht te gaan in verschillende Colruyt-winkels. Hij stal er tabak die hij verkocht aan nachtwinkels. “Het is simpel: ik had gewoon geld nodig”, sprak R.K. De man heeft een zwaar strafblad en kreeg nu een werkstraf van 100 uren en 208 euro boete.

Op 25 augustus 2022 werd R.K. (40) uit Jabbeke vrijgelaten na een lange celstraf. Maar geleerd uit zijn fouten bleek hij duidelijk niet. “De dag nadien pleegde hij al nieuwe feiten”, sprak de procureur. “Hij ging in totaal acht keer langs bij de Colruyt van Oostende, Middelkerke en Koksijde. Telkens stal hij heel wat tabak, verborg die op zijn lichaam en bood één blikje bier aan ter betaling. De tabak verkocht hij verder aan nachtwinkels om geld te hebben. De feiten gebeurden vaak onder invloed van drugs en alcohol.” Hij heeft een zwaar strafblad met 17 veroordelingen.

Leven veranderd

Zijn advocaat vroeg een werkstraf. “Hij werd plots uit de gevangenis gelaten, met enkel een doos, wegens de overbevolking. Hij had geen inkomsten, geen dak boven zijn hoofd en geen relatie. Hij kon naar eigen zeggen niet anders dan te stelen om wat geld te hebben. Maar nu is zijn leven totaal anders. Hij heeft een relatie, een dak boven zijn hoofd én hij heeft werk en dus een inkomen. Bovendien is hij volledig af van de drugs en alcohol.” De rechter kende de man uiteindelijk een werkstraf toe. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier