Wasmiddeldief krijgt achttien maanden celstraf na betrapping in Brugge

Redactie KW

Een Roemeen heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden cel gekregen, waarvan de helft met uitstel, voor vijftien winkeldiefstallen. Hij had het vooral gemunt op alcohol en wasmiddel.

In april liep Nicolae C. (46) tegen de lamp bij Stock Vermeersch in Brugge. In zijn wagen trof de politie talrijke flessen met wasmiddel en alcoholische dranken aan. Onderzoek wees uit dat de Roemeen eerder al twee keer had toegeslagen in dezelfde winkel. De man werd opgepakt en zit sindsdien in de cel. “Tijdens zijn verhoor barstte hij meermaals in lachen uit”, verduidelijkte de procureur. “Hij zei dat stelen voor hem gemakkelijk was omdat hij bij een betrapping enkel het nadeel moest vergoeden. Het was naar eigen zeggen een goede bron van inkomsten.”

Het gerecht kon C. linken aan in totaal vijftien winkeldiefstallen tussen augustus 2019 en het moment van zijn aanhouding. Hij sloeg toe in Brugge, Knokke-Heist, Blankenberge en Roeselare. C. had het vooral gemunt op alcohol en wasmiddel, maar ging ook met ondergoed, smeerolie en een mokerhamer aan de haal.

De Roemeen liep in Italië al vier veroordelingen op voor diefstal. Zijn advocaat drong aan op een straf met uitstel. “Door corona verloor hij een deel van zijn werk als trucker”, pleitte meester Emily De Ceuninck. “Hij is dan beginnen stelen. Het is voor hem de eerste maal dat hij in de gevangenis zit en dat maakt wel degelijk indruk.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier