Waalse bende steelt zestien aanhangwagens aan de kust: “Ze wilden extra centje verdienen”

Redactie KW

Vier mannen en een vrouw uit Henegouwen staan in de Brugse rechtbank terecht voor diefstal van zestien aanhangwagens aan de kust. De beklaagden verkochten hun buit door op tweedehandssites. “Ze wilden een extra centje verdienen”.

Op 17 september 2019 kwam bij de Oostendse politie een melding binnen over de diefstal van een aanhangwagen. De daders waren gevlucht met een wagen, die niet veel later al staande kon worden gehouden. In de auto zaten drie mannen en een vrouw uit de Waalse provincie Henegouwen. Later kwam nog een vijfde verdachte in beeld. Volgens het gerecht stal de bende zestien aanhangwagens, vooral in Oostende maar ook in Middelkerke, De Haan en Bredene.

Voor R.B. (28), G.D. (34) en K.D. (27) vroeg de procureur achttien maanden effectieve celstraf. Zij waren bij de meeste feiten betrokken. De 35-jarige R.Z. riskeert vijftien maanden cel. Voor J.B., de 27-jarige vriendin van K.D., werd zes maanden cel gevorderd. Zij verkocht de buit door via tweedehandssites. “Ze pleegden de feiten om een extra centje te verdienen”, pleitte advocaat Kris Vincke. Vier beklaagden vroegen een werkstraf. Om na te gaan of ze hiervoor in aanmerking komen stelde de rechter de zaak uit naar 26 januari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.