Vrouw uit Izegem misbruikt bankapp op achtergelaten smartphone om 300 euro over te schrijven

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 30-jarige vrouw uit Izegem riskeert zes maanden cel voor externe hacking en valsheid van informatica. Ze gebruikte een bij haar achtergelaten smartphone om de bankapp van KBC te openen en zichzelf 300 euro over te schrijven.

De 30-jarige U.S. uit Izegem moest zich bij de strafrechter in Veurne verantwoorden waar het parket exclusief bevoegd is voor dergelijke zaken in West-Vlaanderen. Ze liet zich enkel verantwoorden door een advocaat. “Op 4 februari 2019 schreef U.S. 300 euro over naar haar eigen rekening via de bankapp van KBC op een smartphone”, sprak de procureur. “Die smartphone was eigendom van A. die een relatie had met slachtoffer S.

Smartphone als onderpand

De jongeman had nog een schuld van 70 euro bij U.S. en betaalde die niet terug. Daarom liet hij zijn smartphone als onderpand achter. Op zijn bankapp was er echter ook toegang tot de KBC rekening van zijn vriendin S. Beklaagde U.S. misbruikte de app vervolgens om 300 euro naar zichzelf over te schrijven bij wijze van schuldvereffening. Ik vraag 6 maanden cel en 1.200 euro boete.”

Uitstel zaak

Volgens de advocaat van U.S. is de vrouw bereid om de 300 euro terug te geven, maar deed ze dat nog niet. De rechter stelde de zaak daarom uit naar 18 juni om de vrouw de kans te geven eerst alles te vergoeden. “Eventueel kan dat me milder stemmen in mijn vonnis”, sprak de rechter. Ook A. stelde zich burgerlijke partij en vraagt 500 euro terug voor de smartphone maar daarvoor wordt U.S. niet vervolgd. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier