Vrouw riskeert 14 maanden cel voor afzetterij en diefstallen

Bron: Belga

Een 45-jarige vrouw uit Pittem heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een reeks diefstallen, afzetterij en vernielingen. Chantal T. viseerde bij de diefstallen vooral mensen uit haar omgeving. Het openbaar ministerie vorderde bij verstek een jaar en twee maanden gevangenisstraf met uitstel.

Van 28 juni tot 5 oktober 2020 liep de beklaagde volgens het parket in totaal veertien keer tegen de lamp in Pittem en Brugge. Het gaat om zes diefstallen, vier feiten van afzetterij en drie beschadigingen van voertuigen. Met de bankkaart van een van de slachtoffers probeerde T. nog geld af te halen, waardoor ze ook vervolgd werd voor informaticabedrog.

Bij de diefstallen had de beklaagde het vooral gemunt op tassen en portefeuilles van kennissen. Zo stelde een 76-jarige vrouw uit haar buurt zich burgerlijke partij. Op een warme zomeravond vroeg T. haar om een flesje water. Het nietsvermoedende slachtoffer liet T. binnen, waarna ze met haar portefeuille aan de haal ging. De feiten van afzetterij gaan vooral over onbetaalde taxiritten, maar de beklaagde liet ook eens een rekening op restaurant onbetaald.

Chantal T. is geen onbekende voor het gerecht. Op 3 december 2020 werd ze voor opzettelijke slagen en verwondingen op haar toen 13-jarige zoon al veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Uit dat proces bleek dat de beklaagde met een hardnekkige alcoholverslaving kampt. Dinsdagochtend kwam ze niet opdagen voor haar proces.

De rechter doet uitspraak op 16 maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.