Vrouw gaat op drie maanden tijd met 30.000 euro aan de haal bij werkgever in Brugge

© Getty Images
Redactie KW

Een 26-jarige vrouw uit Assenede riskeert voor de Brugse strafrechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf voor loondiefstal. M.D. ging op amper drie maanden tijd met bijna 30.000 euro aan de haal in het tuinmeubelbedrijf waar zij aan de slag was.

Op 19 augustus vorig jaar stapte de salesmanager van een Brugs tuinmeubelbedrijf naar de politie. Hij diende een klacht in tegen M.D. en legde een ondertekende schuldbekentenis van de vrouw voor. Tijdens haar verhoor ging M.D. dan ook meteen tot bekentenissen over. Tussen eind april en eind juli vorig jaar had ze bijna 30.000 euro achterovergedrukt bij haar werkgever. Ze had regelmatig cash geld verduisterd dat ze naar de bank moest brengen. Dat deed ze omdat ze met schulden kampte.

Volgens haar advocate zit M.D. al jaren in een neerwaartse spiraal door problemen met haar gewelddadige ex-partner. “Ze wordt mentaal en fysiek mishandeld”, pleitte ze. “Een werkstraf is in haar situatie onmogelijk. Wij kunnen ons vinden in het opleggen van probatievoorwaarden.” De rechtbank stelde de zaak uit naar 23 maart. Tegen dan moet M.D., die zelf niet aanwezig was voor haar proces, zich schriftelijk akkoord verklaren met eventuele voorwaarden. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.