Vrienden vrijgelaten uit cel na reeks diefstallen op zelfde dag

© Photographer: Andrey Popov iStock
Redactie KW

Twee vrienden komen vandaag nog vrij uit de cel waar ze sinds deze zomer zitten nadat ze betrapt werden bij verschillende diefstallen in De Panne. Ze kregen elk een celstraf met uitstel.

Het gaat om de 25-jarige C.D. en de 26-jarige S.A., beiden uit Tunesië, en bevriend hier in België. Afgelopen zomer werden ze opgepakt na een reeks diefstallen in De Panne. “Ze werden in het station betrapt toen ze in het bezit waren van een gestolen iPad”, sprak de procureur. “Die werd eerder op de dag gestolen uit een bestelwagen samen met een bruine lederen tas. Via de app find my phone werd het toestel teruggevonden toen ze in het station zaten. Uit onderzoek bleek dat ze nog diefstallen pleegden die dag. Er werden opladers gestolen, een bak bier, wat drinkgeld en een elektrische fiets die niet slotvast was. Ze ondernamen ook een poging om in te breken in het tuinhuis van een inwoner.”

Botscan

S.A. beweerde aanvankelijk dat hij slechts 17 jaar oud is, maar een botscan wees uit dat hij zeker 9 jaar ouder is. C.D.van zijn kant ontkende dat hij bij de diefstallen aanwezig was, al werd hij eenmaal door iemand gezien toen hij op de uitkijk stond. “Hij was die nacht aan het slapen op het strand en was onder invloed van alcohol. Hij weet niet meer wat hij gedaan heeft, maar pleegde de diefstallen zeker niet. Hij zal wel zijn vriend niet in de wind zetten, want beiden hebben veel aan elkaar bij hun verblijf hier.”

De rechter geloofde beide mannen dan weer niet. Hij gaf hen beiden 18 maanden cel en 800 euro boete met uitstel. Dat betekent dat beiden vrijgelaten worden uit de gevangenis. Ze gaven aan terug naar Duitsland te willen keren. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier