Voorwaardelijke celstraffen en boetes voor drie Franse dievegges na diefstallen bij Zara

© GF
© GF
Redactie KW

Drie jonge Franse dievegges die op 4 augustus bij kledingketen Zara in Roeselare op heterdaad betrapt konden worden, zijn woensdag door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen van 3 tot 5 maanden en elk een effectieve boete van 800 euro.

Op 3 augustus pleegden Margot D. (19) en Narval El A.(20) al winkeldiefstallen in Roeselare. De dag nadien keerden ze samen met Nesryne B. (20) terug. Ze stapten met valiesjes kledingketen Zara binnen, namen enkele kledingstukken mee in de pashokjes, verwijderden de diefstalbeveiliging en stopten de kledingstukken in de valiezen. Toen ze betrapt werden, konden twee van hen de winkel uitvluchten, Margot D. moest zich eerst losrukken. Het trio kon door de politie opgepakt worden. In hun auto lagen 36 gestolen artikelen, goed voor een waarde van ruim 1.000 euro.

Filmpjes op YouTube

“Het was onze eerste keer en hebben heel veel spijt”, klonk het in koor bij de dames die voor hun proces vanuit Rijsel naar Kortrijk afgezakt waren. “We zijn erg geschrokken. We keken naar filmpjes op YouTube, maar hadden nooit gedacht dat het zo’n gevolgen zou hebben. We trokken er onze lessen uit. We kwamen naar België omdat de collecties van Zara in België anders en mooier zijn dan in Frankrijk, meer niet.” (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier