Voortvluchtige offerblokdief uit Wervik opgepakt

Redactie KW

Een alerte politiepatrouille kon dinsdagnamiddag een gezochte misdadiger arresteren in de Witteberglaan in de Panne. Het gaat om een 34-jarige man uit Wervik die geseind stond ter gevangenneming. Hij had allerhande drugs bij zich en blijkt ook een offerblokdief te zijn in de regio rond zijn woonplaats. De politie kon verschillende feiten aan hem linken.

“Ons Snel Respons Team merkte in de Witteberglaan een persoon op die zich zeer zenuwachtig gedroeg. Nadat hij onze diensten opmerkte, probeerde de betrokkene de politie duidelijk te ontwijken.

“Na controle bleek dat hij reeds geseind stond voor verhoor door een andere politiezone en voor bevel tot gevangenneming. De man had drugs op zak, namelijk speed, cannabis, xtc, gebruikte spuiten en MDMA”, duidt Ine Deburchgraeve, de woordvoerster van de politiezone Westkust (Koksijde, De Panne, Nieuwpoort).

Naar gevangenis

“Daarnaast was hij ook in het bezit van materiaal om offerblokdiefstallen te plegen, namelijk een magneet en lijmstokken. Tot slot had hij ook nog geld uit een kerk in Komen bij zich. Hij komt nog in aanmerking voor andere diefstallen in kerken onder andere in de buurt van zijn woonplaats Wervik”, aldus de politiewoordvoerster.

De man werd gearresteerd en is ondertussen overgebracht naar de gevangenis van Brugge. Daar zit hij een eerder opgelopen gevangenisstraf uit. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.