Voeger Kurt uit Lo ziet dieven voor tweede maal in één maand inbreken in bestelwagen

© JH
Redactie KW

Voor de tweede keer in een maand tijd werd er ingebroken in de bestelwagen van elastisch voeger Kurt Copman uit de Kruisstraat in Lo. Vorige maand werd gans zijn bestelwagen leeggeroofd en verdween 3.000 euro materiaal. “Ze dachten wellicht dat al mijn nieuw materiaal in de bestelwagen zou steken en kwamen terug”, zegt Kurt.

Begin vorige maand hoorde Kurt op een donderdagnacht plots zijn hond blaffen en ging buiten een kijkje nemen. Daar zag hij hoe het licht brandde in zijn bestelwagen. Hoe de dieven toen waren binnen geraakt is nog steeds een raadsel want er was geen schade aan de bestelwagen.

Het hele voertuig bleek te zijn leeg geroofd. Er verdween voor minstens 3.000 euro aan materiaal. Er werden spuiten, een compressor, slijpschijf, werflampen, blazers en veel batterijen gestolen. Door de diefstal kon Kurt zelfs even niet werken. Hij is nog steeds bezig met al het materiaal nieuw aan te kopen.

Slot uit deur geslagen

“Er zijn enorme leverproblemen en nog steeds heb ik maar de helft van mijn materiaal opnieuw kunnen aankopen”, zegt Kurt. “Dat kostte me al 2.000 euro. Maar ik ben geleerd en bewaar mijn nieuwe spullen niet meer in de bestelwagen. Dat is mijn grote geluk geweest bij de nieuwe inbraak. Het gaat ongetwijfeld om dezelfde dieven die dachten dat al mijn nieuw materiaal in de bestelwagen zou steken.”

“Niet dus, zodat ze van een kale reis terugkeerden. Spijtig genoeg hebben ze deze keer wél schade aangericht aan mijn bestelwagen. Ze klopten immers een putje onder het slot van de achterdeur zodat ze het slot naar boven konden wringen en zo openen. Helaas heb ik dus alweer kosten”, zucht Kurt.

In de gaten gehouden?

Kurt houdt evenwel een wrang gevoel na aan de nieuwe inbraak. “Er is toch iets vreemd aan de hand”, zegt Kurt. “Ze hebben toegeslagen op die ene avond dat er hier niemand thuis was. Ik begin te denken dat het om een professionele bende gaat die huizen in de gaten houdt en weet wanneer ze moeten toeslaan. In ieder geval neem ik nu mijn voorzorgen en zal ik ook camera’s hangen aan mijn gevel en richting de bestelwagen. Alles om een derde inbraak te vermijden want ze zitten meteen aan mijn broodwinning.”

Kurt diende ook klacht in bij de politie. Wie tips zou hebben kan met hen contact opnemen op 058/33.22.11.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier