Vluchtende inbrekers gooien gestolen juwelen in gracht in Ruddervoorde

Redactie KW

Twee Roemenen staan in de Brugse rechtbank terecht voor een inbraak en een poging daartoe in Ruddervoorde. Hun buit, een partij juwelen, belandde in de gracht.

Op 17 maart drongen Georghe B. (35) en Ion U. (47) een woning langs de Veldegemsestraat in Ruddervoorde binnen. Ze gingen er vandoor met een partij juwelen maar toen ze de woning verlieten werden ze gespot door een passant. Ze gooiden de buit onder hun wagen en in de gracht en sloegen op de vlucht. Georghe B. keerde echter op zijn stappen terug om de wagen op te halen maar werd in de boeien geslagen. Zijn kompaan kon ontkomen.

Procureur Frank Demeester vroeg voor B. en U. respectievelijk twee jaar en dertig maanden effectieve celstraf. “De beklaagden liepen allebei in het buitenland al meerdere veroordelingen op voor diefstallen”, stelde hij. Ion U. liep in verschillende landen al twaalf veroordelingen op. Georghe B. werd in Roemenië zelfs al eens tot tien jaar cel veroordeeld voor doodslag.

“Mijn cliënt was een job beloofd in België”, pleitte de advocaat van B. “Maar dat ging niet door waarop hij besloot om diefstallen te plegen. Mijn cliënt erkent de feiten en zit intussen zes maanden in de cel. Na zijn vrijlating wil hij terugkeren naar zijn vriendin in Italië. Hopelijk kan hij op enige mildheid rekenen.”

Ion U. stuurde zijn kat naar het proces. De rechter doet uitspraak op 22 september. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier