Vietnamees echtpaar gestraft voor diefstal keukengerei in Panache in Sint-Idesbald

De diefstallen gebeurden in de speciaalzaak Panache.© JH
De diefstallen gebeurden in de speciaalzaak Panache.© JH
Redactie KW

Een bejaard Vietnamees echtpaar uit Bastenaken dat in totaal 1.800 kilometer reed om Aziatisch keukengerei te stelen in Sint-Idesbald (Koksijde) krijgt daarvoor een lichte straf. Ze kregen elk 1.200 euro boete. Volgens hun advocaat kwamen ze niet toe met hun pensioentje.

Het Vietnamese echtpaar woont aan de andere kant van ons land in Bastogne (Bastenaken). Toch deden ze heel wat moeite om aan speciaal Aziatisch kookgerief te komen want ze maakten driemaal de trip van 600 kilometer heen- en terug naar speciaalzaak Panache in Sint-Idesbald nabij Koksijde. Zowel op 28 en 29 juni vorig jaar stalen ze spullen en op 2 augustus.

Klein pensioen

Volgens de zaakvoerders zijn ze ook herkend op camerabeelden van 10 augustus 2019. Dat feit ontkenden de 68-jarige vrouw Thi B. en haar 70-jarige man Tien B. echter. “De drie andere feiten geven ze wel toe”, sprak hun advocaat. “Beiden hebben een laag pensioen van 1.400 euro samen en hadden het erg moeilijk met betalingen. Na de eerste diefstal vonden ze dat het gemakkelijk was en daarom sloegen ze opnieuw toe.”

Dure spullen

De procureur eiste voor beiden drie maanden cel en 400 euro boete. “Ze hadden smaak want gingen altijd voor dure Aziatische spullen zoals een speciaal santokumes, andere messen en schorten met Aziatische prints. Ze werden uiteindelijk betrapt toen de uitbaatster hen bij hun laatste bezoek herkende en de politie belde.” Ze moeten Panache een schadevergoeding van 1.890 euro betalen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten