Viertal in de cel voor sluwe diefstallen bij bejaarden

Vier Slovaken zijn maandag gearresteerd op verdenking van een reeks listige diefstallen in De Panne. Dat melden de politiezone Westkust en het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De verdachten drongen telkens met behulp van een smoes de woning van hun bejaarde slachtoffers binnen.

De drie feiten werden tussen 19 mei en 2 juni in De Panne gepleegd. De bende probeerde telkens met een smoes de woning van oudere mensen binnen te dringen. Daarbij maakten ze steeds gebruik van kinderen om de slachtoffers gerust te stellen. De ene keer hadden ze babymateriaal nodig, een andere keer moest een van de kinderen heel dringend naar het toilet. Bij de feiten werden onder andere een gsm, een portefeuille en juwelen buitgemaakt.

De verdachten maakten ook meermaals gebruik van een gestolen bankkaart. De speurders vroegen de camerabeelden op, waardoor de Slovaken geïdentificeerd konden worden. Het gaat om drie vrouwen van 20 tot 25 jaar oud en een 20-jarige man. Opvallend genoeg werden drie verdachten op 27 november 2020 al aangehouden voor twee gelijkaardige feiten in Diksmuide. Na ongeveer twee maanden voorhechtenis werden ze toen door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.

Maandag werd in De Panne een huiszoeking uitgevoerd op het adres van twee vrouwelijke verdachten. Dezelfde dag kon het viertal ingerekend worden in Gent, de woonplaats van het koppel dat ook bij de diefstallen betrokken zou zijn. “De zaak werd uitgeklaard door de vlotte samenwerking tussen de recherche van de PZ Westkust, PZ Polder en PZ Gent”, klinkt het bij het parket.

Ondertussen werden drie verdachten al aangehouden door de Veurnse onderzoeksrechter. Een van de vrouwen zal eveneens voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. De raadkamer in Veurne zal vrijdag moeten oordelen of de verdachten al dan niet langer in de gevangenis moeten blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier