Vier verdachten aangehouden in onderzoek diefstal luxehorloge Bart Versluys en anderen

Bart Versluys werd begin april beroofd van zijn peperduur Richard Mille-horloge. (foto Belga/gf)

In het onderzoek naar de diefstal van luxehorloges van ondernemers Bart Versluys en Miguel Dheedene heeft de onderzoeksrechter in Gent vier verdachten aangehouden. Dat meldt het Nieuwsblad en het Oost-Vlaamse parket bevestigt het bericht. De speurders onderzoeken of er een verband is met twee gewelddadige home-invasions in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg.

Bouwpromotor Bart Versluys werd op 1 april overvallen in de Zandvoordestraat in Oostende. Daarbij werd een wapen getoond en pepperspray gebruikt. Het slachtoffer kreeg klappen van twee verdachten, die hem vervolgens van zijn uurwerk beroofden. Het ging om een horloge van Richard Mille van ongeveer 350.000 euro, en Versluys beloofde een beloning voor wie informatie kon geven.

De feiten zouden veel gelijkenissen vertonen met een overval in Antwerpen, waarbij in de nacht van 18 op 19 maart zakenman Miguel Dheedene in de Zwijgerstraat door twee personen aangevallen werd met pepperspray. Ook hij werd bestolen van zijn luxehorloge Patek Philippe ter waarde van 180.000 euro. De diefstallen maakten deel uit van een grootschalig onderzoek dat eerst in Antwerpen werd gevoerd, maar intussen naar Oost-Vlaanderen is verhuisd omdat daar eerder gelijkaardige feiten gebeurden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier