https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vier inbrekers op heterdaad betrapt bij woninginbraak in Bellegem

Olaf Verhaeghe

Afgelopen weekend konden agenten van de politiezone Vlas vier inbrekers op heterdaad betrappen en oppakken toen die probeerden in te breken in een woning in Bellegembos. Ze probeerden te voet weg te vluchten, maar konden met behulp van de collega’s van de zone Vlas en de federale politie ingerekend worden.

Zondagavond, omstreeks 20 uur, merkte een alerte buurtbewoner hoe een groepje verdachte mannen probeerden in te breken in een woning in Tobergse, een wijk in Bellegembos. “De buur verwittigde meteen onze politiezone die snel ter plaatse raakte”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier.

Toen de vier inbrekers, twee Noord-Fransen, een Italiaan en een man uit de omgeving van Charleroi, dat merkten, zetten ze het op een lopen. Ver kwamen ze echter niet: drie van de vier konden meteen opgepakt worden toen ze zich probeerden te verschuilen in de struiken, een vierde werd na een korte zoekactie gevat. De politiezone Vlas kreeg bij de interventie de hulp van hun collega’s van de zone Gavers en de speurhond van de federale wegpolitie.

Het viertal werd opgepakt en overgebracht naar het politiecommissariaat, waarna een onderzoeksrechter werd gevorderd. Het viertal, mogelijks deel van een rondtrekkende dievenbende, werd dinsdagnamiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Verder onderzoek moet uitwijzen of ze nog aan andere feiten gelinkt kunnen worden.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.