Verkeerspoppen Tom en Lily terecht na diefstal

© (Foto GV)
Redactie KW

Sinds vandaag staan de twee verkeerspoppen Tom en Lily terug op hun plaats. Ze werden tijdens het kermisweekend gestolen.

In de nacht van zaterdag 11 en zondag 12 september werden twee verkeerspoppen ontvreemd aan scholen. Het mannelijke exemplaar ‘Tom’ stond aan de Groene Kouter en ‘Lily’ had een plaatsje gekregen aan de Kouterschool even verderop.

De poppen maken deel uit van de maatregelen om de schoolomgevingen veiliger te maken. Ze stonden dan ook nog maar sedert de start van het schooljaar aan beide scholen.

Zondagmorgen werd de diefstal van beide poppen vastgesteld. Marc Desloovere, schepen van mobiliteit, reageerde verbolgen toen hij het nieuws hoorde. “Het is laag bij de grond om dergelijke zaken te doen. De gemeente investeert fors om de schoolomgevingen veiliger te krijgen en dan gebeurt zoiets. Een duidelijk gebrek aan respect.”, liet hij toen optekenen.

De schepen diende dan ook klacht in bij de politie. Getuigen hadden de nummerplaat kunnen noteren van de bestelwagen van de twee dieven en zo kon de dader snel gevonden worden. Hij werd uitgenodigd op het politiebureau om zijn verhaal van de feiten te doen.

De dader gaf onmiddellijk toe dat de beelden in zijn bezit waren en zei ook zich enorm te schamen voor zijn daden. Gezien de feiten in het kermisweekend gebeurden zal wellicht alcohol in het spel geweest zijn.

De gemeentediensten konden de poppen ophalen en terugplaatsen. Gelukkig had de dader de poppen in dekens gewikkeld zodat er niks kon mee gebeuren. Ze zijn dan ook niet beschadigd.

De rekening voor het ophalen en terugplaatsen van Tom en Lily zal doorgestuurd worden naar de dader. Het dossier zal ook doorgespeeld worden naar het gerecht, waarna eventueel nog een sanctie volgt. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier