Verdovende middelen gestolen bij inbraak in apotheek

De dader gooide een steen door de deur om binnen te geraken.© BB
De dader gooide een steen door de deur om binnen te geraken.© BB
Redactie KW

Bij apotheek Idesmedica in de Strandlaan in Sint-Idesbald is donderdagnacht 4 maart ingebroken. Er werden rollen kleingeld maar vooral verdovende middelen gestolen. Er wordt gedacht in de richting van een drugsverslaafde, al is er nog niemand opgepakt.

“Ik werd vrijdagmorgen opgebeld door de politie”, getuigt apothekeres Nadine Willaert. “Men meldde dat er een steen door de glazen deur werd gegooid en er zo een inbraak werd gepleegd. Er bleken rolletjes met kleingeld verdwenen en alle kasten met medicatie stonden open.”

“Ik kan enkel vaststellen dat er per kast heel gericht gezocht is naar verdovende middelen waarvoor een voorschrift nodig is. Op die manier weten we toch al in welke richting er gezocht moet worden”, aldus de apothekeres. Ook de politie denkt aan een drugsverslaafde als dader en voert volop onderzoek.

Inventaris opmaken

“Het labo is hier vrijdagvoormiddag geweest om sporen te zoeken. Daarom zijn we pas in de namiddag kunnen openen. We moeten nu echter nog de volledige stock inventariseren om na te gaan wat er allemaal gestolen is, handenvol werk dus.”

“De brandweer heeft het gebroken glas weggenomen en de deur wordt nog gedicht met planken door de brandweer. Uiteraard maken we dit allemaal liever niet mee”, besluit de apothekeres. Voorlopig is er nog niemand opgepakt. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten