Verdachte van home-invasion in Koksijde blijft aangehouden

Redactie KW

De verdachte van de home-invasion in Koksijde van vorige week dinsdag, bij een 92-jarige vrouw en haar 67-jarige dochter, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Veurne beslist. Intussen is al meer bekend over de drijfveer en waarom de slachtoffers werden uitgekozen. De andere verdachte is nog altijd spoorloos.

Twee daders drongen de bungalow binnen en bedreigden de 92-jarige vrouw en de 67-jarige andersvalide dochter. Ze waren uit op een som geld maar moesten vroegtijdig op de vlucht slaan. Plots ging de bel en stond nog een zoon (56) van de 92-jarige aan de deur. De indringers waren afgeleid en zo kon de vrouw de noodknop van de alarmtelefoon rond haar hals indrukken, waarop de politie werd verwittigd.

De twee daders konden enkel een telefoon buit maken. Een van hen, een 39-jarige man uit Henegouwen, werd snel gevat door de politie Westkust na doorgedreven onderzoek en dankzij het ANPR-cameranetwerk. De bewoners werden niet opgesloten en raakten niet gewond, maar waren wel zwaar onder de indruk.

Drugsschulden

Intussen heeft de verdachte verklaringen afgelegd tijdens een verhoor. Zo zou hij drugsschulden hebben en die moesten dringend vereffend worden. Hij vernam van iemand uit het milieu dat hij in de woning in kwestie een som cash zou vinden, waarop ze met twee plannen hadden gesmeed voor een home-invasion. De politie spoort de andere verdachte nu op en het lijkt enkel een kwestie van tijd vooraleer die gearresteerd zal worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.