Vandalen stelen bewegwijzering wandelclub Beernem

Wandelclub Beernem is geschokt dat vandalen de pijlen van haar uitgestippelde parcours stalen.© AVH
Wandelclub Beernem is geschokt dat vandalen de pijlen van haar uitgestippelde parcours stalen.© AVH
Redactie KW

Wandelclub Beernem stippelde de laatste maanden tochten uit in de verschillende deelgemeenten. Vorige week kreeg de club plots tot hun grote verbazing veel reacties over de bewegwijzering die te wensen overliet. “Blijkbaar hadden vandalen verschillende pijltjes gestolen”, legt parcoursbouwer Rein Ringoot uit. Tezelfdertijd werd ook de Chiro van Sint-Joris opgeschrikt door vandalisme. Het is nog onduidelijk of het om dezelfde daders gaat.

Sinds 9 januari pijlde wandelclub Beernem drie tochten uit van respectievelijk 7, 9 en 14 kilometer. De voorbije week werden de parcours langs het kanaal in en rond Sint-Joris al zo’n 1.000 keer bewandeld. Afgelopen weekend kreeg parcoursbouwer Rein Ringoot een vervelend telefoontje. “Ik werd opgebeld door Roger De Schuyter, de ondervoorzitter van onze wandelclub, die ook de tocht afstapte. Het was velen opgevallen dat de uitpijling te wensen over liet.”

Nieuwe pijlen

“Dit vond ik vreemd want wij staan overal bekend om onze zeer degelijke bepijling. Toen ik ging controleren, viel ik bijna om van verbazing. Meer dan 20 pijlen waren gewoon weg. De elastieken en de haakjes waarmee de pijlen worden bevestigd, hingen nog mooi op hun plaats maar twee derde van de pijlen was gepikt .”

“Geen wonder dat mensen verloren liepen. In allerijl ben ik het parcours afgereden met een vracht nieuwe pijlen”, vertelt een teleurgestelde parcoursbouwer.

Niet de eerste keer

“We zijn geschokt en boos door deze diefstal. Het is een kaakslag voor de parcoursbouwers en de uitpijlers. Wie doet nu zoiets?”, vraagt Ringoot zich af. “Elke twee dagen worden de parcours afgefietst of gewandeld om na te gaan of alles nog steeds intact is.”

“Die eerste week heb ik al drie keer een pijl moeten bijplaatsen omdat een of andere onverlaat er zo nodig een moest weghalen. Ik zou ze toch willen vragen om met hun grijpgrage vingers van onze pijlen te blijven”, besluit Rein Ringoot. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier