Vandalen breken in bij kantine TC Smash in Oedelem en stelen kassa

Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Vandalen hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in de kantine van TC Smash in Oedelem. De onbekenden hebben bovendien de kassa en een aantal flessen alcohol gestolen. De deur werd ingebeukt en het raam werd half ingeslagen. Verder hebben de vandalen ook in de keuken lelijk huis gehouden.

De terreinverantwoordelijke van TC Smash startte dinsdagmorgen aan zijn ronde om de velden te onderhouden toen hij zag dat de deur van de kantine openstond. “En ik heb zeker weten de deur zoals steeds gesloten”, vertelt de aangeslagen uitbaatster Frieke Vandenbussche.

Aanzienlijke schade

Ze houdt de zaak samen met haar vriend open en trok meteen richting de kantine om de schade op te meten. “Vermoedelijk hebben ze lang en hard op de deur geslagen om die open te krijgen. De schade is aanzienlijk en we zijn er echt van aangedaan.”

Vandenbussche heeft voorlopig nog geen zicht op de totale schade, maar in ieder geval is de kassa en de volledige inhoud ervan verdwenen. Daarnaast werden ook flessen alcohol gestolen.

Sporenonderzoek

“Maar bovendien hebben ze ook lades uit kasten getrokken, de ramen beschadigd, in de keuken verschillende dingen in het rond gegooid en is de deur geforceerd. Ook dat zal dus handenvol geld kosten.”

De politie deed dinsdagmorgen een sporenonderzoek en verzamelt intussen camerabeelden uit de buurt. “Toen ik maandag rond middernacht vertrok, was er nog niks te zien. De buren vertelden wel dat ze rond 1.30 uur iets gehoord hebben, dus die onbekenden moeten op de loer gelegen hebben. Ze hebben echt gewacht tot iedereen weg was”, gaat de uitbaatster verder.

Dinsdag en woensdag is de kantine van TC Smash gesloten, maar dit weekend willen de uitbaters heropenen. “We nemen even de tijd om te bekomen van deze slag, maar willen ons niet laten kennen. Dit weekend is er een barbecue en die gaan we zeker en vast organiseren.”

In de toekomst wil Vandenbussche ook bekijken welke extra maatregelen er mogelijk zijn. “Misschien moeten we hier camera’s installeren, misschien zijn er andere mogelijkheden. In ieder geval moet er wat mij betreft iets gebeuren om dit te vermijden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.