Uitbaatster van ontbijtzaak zet beelden diefstal online

Deze beelden werden online geplaatst.© GF
Deze beelden werden online geplaatst.© GF
Redactie KW

Drie vrouwen stalen zaterdagmiddag vier blikjes drank in ontbijt- en brunchzaak Fika in Ieper. De diefstal werd gefilmd door camera’s en de zaakvoerders zetten die beelden online. “Niet om hen te vinden maar wel omdat we verbolgen zijn. Door corona heeft de horeca het al zo moeilijk”, zegt uitbaatster Ekaterina Davidova (30).

De diefstal gebeurde zaterdagmiddag toen de drie vrouwen, wellicht vriendinnen van rond de 30, de horecazaak in de Tempelstraat binnenstapten. “Ze gingen naar de toonbank waar ik stond en vroegen heel wat uitleg over het menu en de gerechten”, zegt Ekaterina Davidova.

“Ze bestelden een gerecht dat we voor hen snel klaarmaakten. Terwijl we volop bezig waren nam een van hen een blikje drank met speciale smaken. Toen ik zei dat het blikje drie euro kostte zei ze dat het te duur was. Daarna plaatste ze het blikje onder mijn toonbank uit mijn zicht. Toen ik het wilde terugzetten in de koelkast merkte ik dat het verdwenen was, net als andere blikjes in die koelkast.”

“Op camerabeelden was duidelijk te zien hoe een andere vrouw wachtte tot ik afgeleid zou zijn om snel nog drie blikjes van uit de koelkast en van op de tafel in de handtas te steken. Je kan duidelijk zien dat ze zelf twijfelden om het te doen. In totaal werden dus vier blikjes gestolen, goed voor 12 euro. We waren eigenlijk echt verbolgen over de diefstal en zetten daarmee beelden, onherkenbaar, online als oproep. De horeca heeft het al zo moeilijk door corona. Is het nu echt nodig om een blikje van drie euro te stelen? Doe dat toch niet en denk ook eens aan de uitbaters. Het is ons er zelfs niet om te doen hen te vinden en we dienen zelfs geen klacht in bij de politie. Maar doet dat gewoon niet, we hebben het al moeilijk genoeg”, besluit Ekaterina.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.