Twintigers na betaling met vals geld opgesloten in nachtwinkel in Menen

Redactie KW

Betalen met valse biljetten en dan vaststellen dat de uitbater je samen met je kompaan heeft opgesloten. Het overkwam twee twintigers uit Kortrijk en Menen in een nachtwinkel in Menen. Beiden stonden terecht voor de rechtbank in Kortrijk voor poging oplichting en bedreigingen en riskeren één jaar cel.

Op 1 maart 2020 stapten Johan V. (22) uit Menen en Kenneth A. (22) uit Kortrijk samen met een minderjarige vriend de nachtwinkel in de Rijselstraat in Menen binnen. De spullen die ze kochten, wilde ze met valse biljetten van 50 euro betalen.

Diefstal

De uitbater merkte dit op en zag op de koop toe dat de minderjarige kompaan na een diefstal uit de winkel wegvluchtte. Daarop besloot hij de deuren dicht te doen, zodat V. en A. geen kant meer op konden. Ze reageerden agressief en bedreigden de uitbater.

“Het was fout om de valse biljetten, die hij zelf kreeg bij de verkoop van een laptop, ook proberen uit te geven”, aldus de verdediging van Johan V. “Hij kampte met geldnood en die oplichting maakte het hem extra zwaar. Aan de diefstal nam hij niet deel. De minderjarige handelde alleen.”

Dat hij de uitbater van de nachtwinkel bedreigde, was volgens hem het gevolg van de opsluiting. Kenneth A. vroeg de volledige vrijspraak. “Ik wist zelfs niet dat we met valse biljetten zouden betalen”, klonk het. “Ik dacht dat mijn vrienden me zouden trakteren omdat ze wisten dat ik niet veel geld heb.” Vonnis op 21 juni.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten