Twee verdachten van overval op zomerkamp Zwevegemse scouts voorgeleid

De kabouters waren op kamp in Temse. © FB Scouts en Gidsen ‘Jacob van Artevelde’ Zwevegem

Na de gewapende overval woensdag in Temse op een scoutskamp voor kinderen van 9 tot 11 jaar en de overval donderdag in Belsele waarbij een man neergestoken werd, zijn twee verdachten opgepakt. Ze worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. Het gaat om jongemannen van 19 en 20 jaar oud uit het Oost-Vlaamse Beveren.

De overval op het scoutskamp gebeurde woensdagochtend rond 5 uur. Volgens Scouts & Gidsen Vlaanderen waren twee gewapende personen het kamp binnengekomen en werd een foerier (iemand die instaat voor eten en logistiek) en de leiding bedreigd en bestolen. De kinderen zelf hadden niets gemerkt van de overval en niemand geraakte gewond.

Steekpartij in Belsele

In Belsele werd donderdagochtend een man neergestoken toen hij overvallen werd op de oprit van zijn woning. De feiten gebeurden rond 9.30 uur aan een woning in de Coppelaan.

Een verdachte bedreigde een bewoner op zijn oprit met een mes en eiste zijn portefeuille. Er ontstond een schermutseling en het slachtoffer werd neergestoken. De man werd naar het ziekenhuis gebracht maar hij verkeerde niet in levensgevaar.

19 en 20 jaar

“Naar aanleiding van een gewapende overval op een scoutskamp afgelopen woensdag in Temse en een steekincident gisterenochtend in Belsele werden twee verdachten gearresteerd”, zegt het parket.

“Het betreft een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden uit Beveren. Op vordering van het parket Oost-Vlaanderen zullen de verdachten worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt hun aanhouding. In het belang van het onderzoek en gelet op het geheim van het onderzoek zal momenteel geen verdere info gegeven worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier