Twee jonge spookrijders in Waregem gevat na lange achtervolging vanuit Frankrijk

Bron: Belga

De politie heeft maandagavond 3 mei een jong duo motordieven geklist. Ze gingen ervandoor met een motorfiets in Tourcoing en kwamen pas kilometers verder in Waregem tot stilstand. De Franse politie heeft hun uitlevering gevraagd.

Het was de Franse politie die de verdachte witte bestelwagen opmerkte in Tourcoing kort nadat een motorfiets was gestolen. Ze besloten om de achtervolging in te zetten, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. De bestelwagen stak de grens met België over en reed vervolgens kilometerslang in de verkeerde richting op de E17.

Motorfiets uit laadruimte gegooid

“Ter hoogte van Aalbeke gooiden ze al rijdend de motorfiets uit de laadruimte, vermoedelijk in een poging om hun achtervolgers af te schudden. Pas in Deerlijk verlieten de spookrijders de autosnelweg”, vertelt Tom Janssens van het parket.

Ze gaven zich nog altijd niet over, maar zetten hun dollemansrit verder door verschillende eenrichtingsstraten in het centrum, alweer in de tegenovergestelde richting. Een wagen werd aangereden zonder veel erg. Ondertussen waren ook de politiezones Gavers en Mira bij de achtervolging betrokken.

Geen onbekenden voor Franse gerecht

De bestelwagen kreeg ter hoogte van Nieuwenhove (Waregem) een platte band. De twee inzittenden probeerden nog om hun vlucht te voet voort te zetten, maar konden vrij snel worden ingerekend. Het gaat om een 17-jarige en een 19-jarige, beiden afkomstig uit Noord-Frankrijk. Het zijn geen onbekenden voor het Franse gerecht, dat hun uitlevering vraagt.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.