Twee Georgische inbrekers gevat na achtervolging door politie in Diksmuide

Redactie KW

Twee mannen die de Georgische nationaliteit hebben konden zaterdagnacht opgepakt worden door de politie na een achtervolging. Ze hadden even voordien getracht om in te breken in een woning in Diksmuide.

Rond 22.30 uur hoorde een buurman van een woning in de Eikhofstraat in Diksmuide plots rumoer. Hij zag hoe twee onbekende mannen de leegstaande woning naast het zijne aan het benaderen waren. De man is eigendom van beide woning en riep zijn zoon bij zich. Op dat moment zagen ze hoe de twee mannen de woning wilden betreden.

Ze hadden intussen de politie gebeld en wilden de twee mannen tegenhouden. De zoon trachtte hen klem te rijden met zijn tractor maar de twee mannen konden in hun wagen stappen en gingen er vandoor. Intussen was de politie al vlakbij en die kreeg het signalement van de vluchtauto door. Het ging om een Opel Astra met Franse nummerplaten.

Klem gereden

Een politiewagen startte onmiddellijk de achtervolging en riep versterking op van twee andere ploegen. Enkele kilometers verderop in de Woumenweg in Woumen kon de Opel Astra klemgereden worden. Beide mannen werden gearresteerd.

Het zouden twee mannen zijn die de Georgische of Russische nationaliteit hebben en ergens in Frankrijk verblijven. Ze zijn hier illegaal in ons land. In hun auto werden ook spullen gevonden die zouden kunnen dienen om inbraken te plegen maar werd geen buit gevonden. Het duo werd ter beschikking gesteld van het parket en de Dienst Vreemdelingenzaken.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier