Twaalf maanden cel of werkstraf voor jonge twintigers voor inbraken in cafés en woningen

Redactie KW

Twee jongeren van amper 18 jaar uit Kortrijk die in het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019 een reeks van 8 inbraken in cafés en woningen in de Kortrijkse regio pleegden, zijn door de correctionele rechtbank veroordeeld. Ze kregen ofwel een effectieve celstraf van 12 maanden ofwel een werkstraf van 50 uren. Onder meer café Dudu in Heule (Kortrijk) en het kaartershuisje op ’t Plein in Kortrijk kregen ongewenst bezoek.

Café Dudu op Heuleplaats kreeg twee keer op korte tijdbezoek van Bryan B. (20) en een minderjarige dader. Twee keer liet ook Michael V. (20) zich meeslepen. In de geviseerde cafés drongen de daders telkens via een dakkoepel binnen om er met drank, voeding of een kleine som geld vandoor te gaan. Dankzij camerabeelden van de pizzeria op Heuleplaats en sporenonderzoek kon de politie de twee verdachten identificeren, opsporen en verhoren.

Maar ook in februari 2019 pleegden ze nog inbraken, ook in Heule. Ze raakten via een achterdeur binnen in een woning in Winterland en gingen er met geld, een horloge, fietsgps en een koersfiets vandoor. De fiets kon later voor de woning van de medeplichtige minderjarige worden teruggevonden. Bryan B. daagde niet voor de rechtbank op voor zijn proces maar kwam wel naar de uitspraak luisteren. Hij kan nog verzet aantekenen tegen de veroordeling tot 12 maanden effectieve celstraf. Michael V. legde volledige bekentenissen af en vroeg een werkstraf te mogen uitvoeren. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier