Trio terecht voor inbraak in 2 studentenkoten in Kortrijk

Redactie KW

Twee mannen en een vrouw riskeren voor de correctionele rechtbank van Kortrijk tot één jaar cel voor een inbraak in 2 studentenkoten in Kortrijk.

Op 23 oktober 2020 drongen Samir H. (40) uit Zwevegem, Elisa O. (28) en Salah B. (31) een studentenhome in de Sint-Denijsestraat in Kortrijk binnen. Op bewakingscamera’s was te zien dat ze 18 minuten later aan de haal gingen met een printer, gitaar, televisietoestel, Playstation 4, werkmateriaal, tas en een deken.

Samir H. bleek niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd al 9 keer voor diefstallen veroordeeld. Hij kwam zich als enige wel voor de rechter verantwoorden. Ook al gebeurde dat geboeid vanuit de gevangenis. Daar verblijft hij op verdenking van andere criminele feiten.

“Ik was niet op de hoogte van de inbraakplannen van de twee anderen”, schoof hij wel de schuld op de twee afwezige verdachten af. “Maar ik ben wel mee naar binnen geweest.” Hij vroeg een werkstraf te mogen uitvoeren. In een andere zaak moet hij zich nog verantwoorden voor een reeks diefstallen in Kortrijk. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier